logo

logo

vrijdag 9 december 2011

Help!!!!!!! Vuurwerkangst bij uw hond of kat???



Oud en nieuw, rotjes, strijkers, melkbussen en duizendklappers…..

Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw met veel geknal ingeluid. Een feestelijke gebeurtenis voor ons, maar voor de huisdieren kan het een ware kwelling zijn.

Wij hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet om iets te doen aan de angst voor vuurwerk bij uw honden en katten. De beste manier om vuurwerkangst bij uw huisdier te behandelen is gedragstherapie (a.d.h.v. vuurwerk CD) in combinatie met behulp van natuurlijke middelen zoals; Zylkene en verdampers.
• Zylkene is een natuurlijk product voor honden en katten dat stress vermindert bij uw huisdier.
• Verdampers werken op basis van geurstoffen (feromonen). Deze geurstoffen zorgen ervoor dat uw huisdier zich op zijn gemak gaat voelen. Het is heel belangrijk dat u op tijd begint met deze middelen, advies begin december.

U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier medicijnen te gaan geven. Een vroeger veel gebruikt middel is een medicijn dat acepromazine bevat. Deze stof doet het dier verslappen maar is nog gevoelig voor geluid, en dus nog steeds bang.
Een beter alternatief zijn middelen met diazepam of alprazolam. Dit zijn kalmerende middelen die angst onderdrukken en het dier minder gevoelig maken voor geluid. Ze onderdrukken tevens het leren, waardoor het dier de vuurwerkervaring minder goed zal onthouden.

Wij wensen u en uw huisdier(en) een hele fijne jaarwisseling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten